Jasmine Luycx
Jasmine Luycx

Mijn aanpak

Je kind is uniek, jij bent uniek en zo is ook jullie band uniek

 Dat is waarom jullie bij mij een persoonlijke en op maat gerichte aanpak mogen verwachten

Ik laat me inspireren door Bowlby, Dolto, Miller, Eliacheff, en nog vele anderen met een holistische kijk op het kind en zijn ontwikkeling. We ontwikkelen namelijk niet in ons eentje of op onszelf, hier komen ook externe invloeden bij kijken. Bovendien worden we geboren met een natuurlijke behoefte aan contact en veiligheid. Het idee dat de ontwikkeling van het kind hand in hand gaat met de liefdevolle en warme band tussen hem en zijn ouders, is een visie die ik steun.

Mijn kennis over de ontwikkeling van het jonge kind en mijn ervaring als psycholoog geven mij een zicht op de impact van een liefdevolle band tussen het kind en zijn ouders. Ieder kind heeft zijn eigen unieke genetische bagage, temperament en ontwikkeling. Toch speelt de relatie tussen ouders en kinderen een cruciale rol in hoe het kind opgroeit. De relatie met je kinderen wordt ook beïnvloedt door de opvoeding die je als ouders zelf kreeg en door de band die je zelf had met je ouders.

 
Banner 2.jpg

Hoe ik tewerk ga

Het doel waar ik in mijn werk naar streef is dat ouders hun kinderen en de moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd worden beter gaan begrijpen

In een eerste kennismakingsgesprek ontmoet ik jullie graag samen met jullie kind. Tijdens dit gesprek neem ik de tijd om te luisteren, besteed ik veel aandacht aan de moeilijkheden waar jullie met jullie kind tegenaan lopen en de vragen die jullie hebben. Tegelijkertijd is deze eerste kennismaking ook een waardevol moment voor mij om tijdens het gesprek jullie kind te observeren en erbij te betrekken.

Waar heeft jullie kind last van? Hoe voelt jullie kind zich? Op welke manier toont jullie kind dit? Hoe reageren jullie hierop? Welke angsten en twijfels ervaren jullie?

Deze en vele andere vragen geven mij en jullie de kans om eens met andere ogen naar jullie kind en zijn gedrag te kijken. Op die manier help ik jullie het gedrag van jullie kind beter te begrijpen vanuit de ontwikkelingsfase van jullie kind, zijn leefwereld en jullie interactie.Ik moedig jullie aan om de regie van de opvoeding opnieuw in eigen handen te nemen, vertrouwend op jezelf als ouder.

Aan het einde van ieder gesprek evalueren we samen de verworven inzichten. Dan geef ik jullie enkele handvatten mee om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Ik wens jullie een boeiende en verrijkende ervaring als ouder toe