Visie & aanpak

Vanaf die eerste positieve zwangerschapstest begint een wonderbaarlijk avontuur. Je wordt ouder, draagt nieuw leven en begint een reis vol onontdekte horizonten.

Al mijn hele professionele loopbaan leg ik me toe op die eerste belangrijke periode van een mensenleven. Mijn visie is gericht op het vervullen van deze cruciale jaren met veiligheid en vertrouwen, en het begrijpen van jouw onschatbare waarde als ouder hierbij. Ik ben gespecialiseerd in het ondersteunen van pril ouderschap. En in een notedop durf ik te stellen dat jij als ouder het vermogen hebt om de ontwikkeling van je kind te sturen, zodat het kan opgroeien tot een gebalanceerde volwassene die doelen kan bereiken en een positief zelfbeeld heeft. In essentie, iemand met een warm hart en een helder hoofd.;-)

It is easier to build strong children, then to repair broken adults

– Frederik Douglass

Het is mijn ervaring dat de stap naar professionele hulp voor kleine kinderen spannend is, maar het is de beste investering die je als ouder kunt doen. Ik begeleid je met warmte en begrip, om jouw vragen als prille ouder te verhelderen.

Om dit te bereiken, gebruik ik diverse methoden:

  • Oudergesprekken: we verkennen jouw hulpvragen en ik deel essentiĆ«le kennis over de periode in de baarmoeder, geboorte ervaring, breinontwikkeling, ontwikkeling van hechting en de belevingswereld van je baby of jonge kind. Dit helpt je het gedrag van je baby en jonge kind beter te begrijpen.
  • Ouder-kind sessies: Hierbij ontmoet ik jou / jullie als ouder(s) samen met je kind. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kunnen we focussen op baby-therapie ( 0-1,5 jaar), waarbij we signalen van je baby bespreken, of op observatie van jullie afstemming of interactie ( 1,5 tot 3 jaar) in een spelmoment. Deze sessies kunnen ervoor zorgen dat jij meer inzicht krijgt in jullie dynamiek. 
  • Sessies Innerlijk Kind Werk: Samen zoeken we naar patronen uit jouw jeugd die invloed hebben op je ouderschap. Via geleide visualisatie of lichaamswerk begeleid ik je bij het helen van onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen.

Je ontvangt vooraf een uitgebreide vragenlijst om je hulpvraag te ontwarren. Tijdens de begeleiding gebruiken we deze als vertrekbasis voor nieuwe kennis en inzichten.Na elke sessie ontvang je een evaluatie vragenlijst om te opgedane kennis te bundelen.. Deze kan je helpen om de opgedane kennis en inzichten te bundelen.

Gedurende dit proces voorzie ik je van concrete tools en strategieƫn, afgestemd op jouw unieke verhaal en jouw situatie. Dit maakt jouw ouderschapsreis boeiender en waardevoller.

Samen kunnen we de reis naar betekenisvol ouderschap beginnen!